logo2.pnglogo_tag.png                                                                      
Hem Branscher Produkter Tjänster Om oss Nyheter Kontakt
flag_en.jpg

Ultraljudstjockleksmätare

Tidigare i år lanserade Cygnus Instruments Ltd sin nya serie av ultraljudtjockleksmätare som konstruerats och tillverkats med hjälp av ett dubbelt formsprutat hölje som har en mjukt men tåligt yttre lager, vilket gör dem både bekväma och extremt tåliga, medan det inre skalet är stark för att hålla elektroniken helt skyddad från yttre påverkan.

Cygnus mätare använder sig av en mätprincip som kallas - dubbeleko. Med dubbelekoprincipen så bortser man från den första studsen och mäter istället andra och tredje reflektionen. Tiden mellan dessa ska vara identisk och man korrigerar därmed för eventuell färg, ytbeläggning, korrosion och smuts vilket ger att mätningen därigenom bestämmer den faktiska metalltjockleken.

Varför Cygnus

Cygnus instrument har många olika fördelar som gör dem överlägsna sina konkurrenter. Dessa är bland annat.

  • Cygnus använder en multipelekoteknik som gör att beläggning upp till 20 mm tjock inte behöver tas bort, vilket innebär besparing av både tid och pengar.
  • Det krävs tre lika ekon före något resultat visas. Detta gör att användaren kan känna sig säker på att mäta den rätta tjockleken och inte mäter brister eller hål i materialet.
  • Mätsonden är en en-kristallgivare vilket gör att den inte behöver vara i någon speciell riktning när den mäter rör eller böjda ytor och vinkelfel undviks. Det medför att det är lättare att mäta materialets verkliga tjocklek.
  • Mätaren är lättanvänd och kräver ingen nollställning. Den kan kalibreras efter alla olika typer av material och detta värde sparas när mätaren stängas av. Mätaren kräver minsta möjliga operatörs utbildning.
  • Kostnaden att äga en mätare är låg då finns ett skyddande membran på framsidan av givaren som skyddar vid ojämna/grova ytor.
  • Andra mätare kan behöva bytas ut efter ca 2år. Genom detta skyddande membran kan stora besparingar ske då Cygnus mätare får en längre livstid.
  • Reservdelar är lättillgängliga
  • Vi lämnar två års garanti på alla Cygnus Ultrasonic tjockleksmätare.

Skrolla ner för information om de olika instrumenten

bild.png

Tjockleksmätare för undertyan, Cygnus DIVE

Cygnus DIVE är designad för att användas av dykare under vattnenytan. Instrumenten spänns på handleden för att frigöra händerna. Tjockleksmätningen kan även avläsas i visiret och vid ytan. Mätaren levereras som ett komplett sett  med uppladdningsbara batterier.

Produktblad

bild.png

Extra tålig för tuffa miljöer, Cygnus 1 HD

Cygnus 1 Heavy Duty använder sig av den multipla eko-tekniken för att mäta metallens tjocklek. Den är designad för att klara av krävande miljöer både inomhus och utomhus. Mätaren levereras som ett komplett sett

med en skyddsväska samt två uppladdningsbara batterier.

Produktblad

bild.png

För explosiva miljöer, Cygnus 1 IS

Cygnus 1 Intrinsically Safe använder sig av den multipla eko-tekniken för att mäta tjocklek. Den är designad för att på ett säkert sätt användas i potentiellt explosiva miljöer. Mätaren levereras som ett komplett sett med en skyddsväska samt två uppladdningsbara batterier

Produktblad

bild.png

Hands free tjockleksmätare, Cygnus 2+

Den nya Cygnus 2 + Handsfree multi-mode ultraljuds tjockleksmätaren är utformad för rope acces eller bältesmonterade applikationer. Den har nu tre mätningslägen: Multiple-Echo, Single-Echo och Echo-echo.

Produktblad

bild.png

Tjockleksmätare med datalogger, Cygnus 6+ PRO

Den nya Cygnus 6+ PRO har en stor främre LCD-skärm samt en mindre OLED-skärm monterad på ovansidan för att lätt kunna läsas av enkelt då instrumentet hänger runt halsen.  Mätaren innefattar omfattande dataloggning-, A-Scan- och B-scan-skärmar, automatisk och manuell förstärkningskontroll och Bluetooth anslutning. Instrumentet har tre mätlägen: Multiple-Echo, Echo-echo och Single-Echo.

                                                                               Läs mer här>>

bild.png

Tjockleksmätare för allmänt bruk, Cygnus 4

Den nya Cygnus 4 är liten, tuff och noggrann. Den är designad för de tuffaste miljöerna, med en enkel knappsats, intuitiva menyer och en LCD-skärm som kan ses i alla ljusförjållanden. Instrumentet är stöttåligt och bekvämt att hålla i.

Produktblad

bild.png

Tjockleksmätare för montage på mini ubåt, Cygnus mini ROV

Denna tjockleksmätare är för montage på fjärrstyrda undervattensfarkoster. Den är klassificerad till 500 m djup. Mätresultaten skickas till ytan där Cygnus (windows vänlig) mjukvara visar och lagrar resultatet.

Produktblad

bild.png

Tjockleksmätare för montage på ubåt, Cygnus ROV

För djup 2000 m och 4000 m. Dessa enheter är konstruerade för att fungera i de hårdaste driftsförhållanden. Särskild programvara visar tid, datum och tjocklek som kan lagras eller avläsas vid ytan. Alternativt är en valfri Top Side Repeater (TSR) som har möjlighet att visa tjockleksmätningarna överlagade på undervattenfarkostens bildskärm.

Produktblad