logo2.pnglogo_tag.png                                                                      
Hem Branscher Produkter Tjänster Om oss Nyheter Kontakt
flag_en.jpg

Materialprovningsmässan

Inbjudan till materialprovningsmässan testXpo hos Zwick GmbH.

ZRS Testing Systems AB och Zwick/Roell välkomnar dig till den 26:e årliga testXpo, ”husmässan” för materialprovning den 14:e - 16:e oktober 2018

Årets tema kommer att vara pålitliga mätresultat. Med avseende på mätosäkerhet. Med pålitliga mätresultat menar vi mätningar som är:

korrekta - repeterbara - reproducerbara - spårbara

eller på engelska "Reliable test results are: accurate - repetable - reproducable - traceable"

På testXpo mässan presenterar Zwick Roell Gruppen sig tillsammans med 25 medutställare på 2500 m² utställningsyta. Zwick visar de senaste trenderna och produktlösningarna för forskning och utveckling samt kvalitetssäkring rörande provning av material och komponenter. Årets huvudämne mätosäkerhet är något som är högaktuellt i många branscher. Det kommer även att presenteras en stor nyhet.

De utställda produkterna sträcker sig från statiska provningsmaskiner, dragprovare, utmattningssystem, krypprovning, hårdhetsmätare till pendelslagprovare och smältindexprovare. På mässan visas även många olika möjligheter att mäta töjning, med Zwicks breda utbud av extensometrar. Här får man även en djupare inblick i mjukvaror och tillbehör såsom gripdon, temperaturkammare mm. Allt detta tillsammans med våra 25 medutställare ger en komplett bild av provningsteknik och kvalitetssäkring.

Zwicks maskiner används i alla industrier där man vill mäta hållfasthet. Vilken bransch du än befinner dig i kommer du att finna något intressant här. I årets mässa fokuserar Zwick på industrierna metall, plast, fordon, konstruktionsmaterial, textil och medicin.  Zwick har  även ett eget centra för kompositprovning.

Några exempel från mässan:

  • ​Metall: provningsmaskiner upp till 2.000 kN med olika extensometrar, nya grepp, robotsystem, pendelslagprovare, hög temperatur provning, utmattningsprovning
  • ​Plast: provningssystem för termoplaster, halvfabrikat, folier, skum och plaströr, smältindex och Vicat, samt automatiska testsystem
  • ​Automotive: utmattningssystem för motorkomponenter och multiaxiell testning av fjädringssystem, fjädrar, och testning av elektroniska komponenter
  • ​Medicin: utmattning och multi-axel testning av implantat, system för provning av behandlingsinstrument, DQ / IQ / OQ kvalificeringar.
  • Särskilda provningssystem för kompositer, byggmaterial, papper, textil, ...

Kvalitetssäkring har länge varit mer än att bara  testa sin produkt. För att säkerställa att resultaten är korrekta och utrustningen är i drift erbjuds tjänster för provningssystemen. Tjänsterna blir mer omfattande och komplexa när kraven ökar på korrekta resultat och drift 24/7. ZRS Testing Systems AB och Zwick med dess partners stöder denna utveckling med nya tjänster som presenteras på mässan.

Vi välkomnar dig och ser fram emot ditt besök i Ulm!

Om mässan

Förutom att visa olika produkter och tjänster hålls det flera föreläsningar om materialprovning, vissa på engelska men de flesta på tyska. Förutom Zwick finner du ett 25 tal medutställare inom förstörande och oförstörande provning (NDT).

Utvidga ditt nätverk

Oavsett om du är intresserad av att diskutera lösningar eller skall investera i ny utrustning så har du här expertisen på plats för att svara på frågor. Du knyter också värdefulla kontakter med nordiska kollegor inom materialprovning, då vi reser i en gemensam grupp.

Reseinformation

Vi behöver din anmälan senast 1:a september. Om vi kan få en intresseanmälan före midsommar hjälper du oss med planeringen.

Detta ingår: Flygresa, transfer i Tyskland, två hotellnätter och middagar på gemytliga restauranger i Ulm, luncher och fika samt inträde till mässa och seminarier.

Avresa: söndag, flyget gå vid lunchtid. Vi möter upp er när ni landat för transferresa till Ulm. Hemresa: tisdag.

Priset för allt detta är endast 9 300 kr/person, med avreseort Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn.

Ordnar du flygresan själv blir priset istället 4 700 kr för ditt mässdeltagande vilket inkluderar boende, måltider och inträde. Alla ovanstående priser gäller under förutsättning att vi blir minst 10 personer.

Registrera dig här »

Se testXpos officiella sida här>>

testxpo2.jpgtestxpo1-copy.jpg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ange din mejladress och ta del av nyheter från oss.

Vi ringer dig

Skicka ditt telefonnummer så ringer vi inom kort.