logo2.pnglogo_tag.png                                                                      
Hem Branscher Produkter Tjänster Om oss Nyheter Kontakt
flag_en.jpg

Sprickindikering med penetrant och magnetpulver Ardrox och Ely

För sprickindikering, oförstörande provning, erbjuder ZRS Testing Systems penetranter, magnetpulver och produkter för rengöring. Produkterna kommer från det Tyska företaget Chemetall.

Chemetalls produktportfölj baseras på kontinuerlig forskning och utveckling av ledande teknologier. Högpresterande produkter i kombination med Chemetalls engagemang att tillhandahålla den bästa tekniska service och support till sina kunder har under årtionden, upprättat utmärkta marknadspositioner inom dess verksamhetsområden

Produkterna är anpassade efter gällande standarder och kundens specifika behov för sprickindikering och rengöring. Minimal miljöpåverkan är viktig för oss. Chemetall är miljöcertifierade enligt ISO 14001 och långt fram i sitt arbete med att följa det nya reglementet REACH.

Produkterna från Chemetall är uppdelade i två grupper Ardrox och X-More.

Ardrox®

bild.pngArdrox ingenjörsskap har byggt upp ett ohotat rykte under 30 år och blivit internationellt erkända som sektionsledande specialister inom oförstörandeprovning, inom områdena fluorescerande penetrantprovning, magnetpulverprovning och rengöring. Kundutbudet har varit främst till flygindustrin, militären, samt industrin. De har därmed ett sort utbud av kunder, från det lilla ingenjörsföretaget till de globala tillverkarna av flygplansmotorer och flygplanskomponenter samt för företag som arbetar med underhåll och inspektion av flygplan.

Produktnamnen inom Ardrox är:

Ardrox®             - Penetranter, framkallare, rengörare, emulgering, magnetpulver, kontrastfärg och anti korrosion

NAFTOSEAL® - Selants

NAFTOSOLV® - Selant remover

Oakite®             - Rengöring, tvättmedel

 

>>Produktinformation

X-More

bild.pngX-More är Chemetalls mer ekonomiska variant inom penetrant- och magnetpulverprovning. Detta innebär därmed inte att kvalitén på produkten är låg utan tvärt om. Anledningen till att Chemetall kan hålla ett lågt pris på X-Moresortimentet är att det inte testas på samma sätt som t.ex. Ardrox. Dessa tester innebär att varje ny sats (batch) av preparatet testas i flera steg för att säkerställa produktionsstegens hårda krav för godkännande enligt RR, PWA etc, som finns i flygindustrin. Dessa tester kostar mycket pengar och är en väsentlig del av produktionskostnaden. Industrin utanför flyget har inte dessa krav på sig men fortfarande krav på hög kvalité.

Med X-More är det enkelheten i produkten som är finessen. Genom att hålla konceptet enkelt och kvalitén hög så blir provningsresultatet utmärkt samtidigt som priset hålls nere. 

Produkterna inom M-More -  Floruserande penetrant
Britemor®                             -  Röd Penetrant

Checkmor®                          -  Floruserande magnetpulver

Lumor®                                 -  Svart magnetpulver

Supramor®

>> Produktinformation