logo2.pnglogo_tag.png                                                                      
Hem Branscher Produkter Tjänster Om oss Nyheter Kontakt
flag_en.jpg

Penetranter

bg_expect_more.png

Penetrantprovning

Penetrantprovning är en välkänd inspektionsmetod för att upptäcka ytdefekter så som sprickor, överlappande veck, hål eller andra sammanfognings fel på t.ex. gjutgods, smide och svetsning. Det så kallade "penetrerande systemet" består av penetreringsvätska, en penetrantborttagare och slutligen en framkallare, som hjälper till att öka kontrasten och dra ut den återstående penetranten vid slutet av inspektionsprocessen. Medans fluorescerande penetranter inspekteras med UV (A) ljus, inspekteras färg kontrast penetranter allmänt under vitt ljus.

Godkända fluorescerande- och färgkontrastpenetranter

Dra nytta av ett brett spektrum av fluorescerande och färgkontrastpenetranter samt alla relevanta borttagare och framkallare. Med Ardrox ® OFP-produkter som vi är väl förtrogna med de högt ställda kraven inom flygområdet sedan många år. Dessutom har den höga kvaliteten på de tillgängliga OFP produkter och våra tjänster också övertygat fordonsindustrin och dess komponentleverantörser, allmän industri och alla områden av energiproduktion och transporter. De många godkännanden av våra Britemor ® och Checkmor ® PT produkter är ett bevis på detta.

Kompetens för din framgång

Vi stödjer våra kunders processer kontinuerligt och fullt ut. Utbildade experter är globalt tillgänglig för dina frågor på alla nivåer angående din process. Chemetalls experter, till exempel, är medlemmar i olika kommittéer som deltar i diskussioner för att definiera ständiga förbättringar, normer, regler och normer som gäller oförstörande materialprovning.

Industrier vi arbeter med

Flyg

Fordonsindustrin

Fordonskomponentindustrin

Tung industri

Stålindustrin

Energisektorn

Transportsektorn                                             >>mer information