logo2.pnglogo_tag.png                                                                      
Hem Branscher Produkter Tjänster Om oss Nyheter Kontakt
flag_en.jpg

Oförstörande provning

bild.png

Spricksökning med Ardrox® och Ely® Penetranter

En Penetrant är en lättflyktig färg som tränger ner i de minsta sprickor och därefter detekteras med en framkallare. Penetrantprovning detekterar defekter på ytan och är en metod som med fördel används för att leta sprickor över stora ytor men kan även med fördel användas på små komponenter.

Läs mer

bild.png

Spricksökning med Ardrox® och Ely® Magnetpulver

Magnetpulverprovning används på ferritiska material där man magnetiserar komponenten och applicerar magnetiskt pulver över ytan. Pulvret kommer då att ordnar sig vid sprickornas magnetiska nord- och sydpol. Magnetpulvermetoden detekterar ytsprickor och defekter strax under ytan.

Läs mer

bild.png

Tjockleksmätare

Tjockleksmätare med hjälp av ultraljud. Cygnus-Instruments använder sig av dubbelekoteknik som gör att tjockleken noggrant kan mätas utan att färg tas bort.

Läs mer

bild.png

Läcksökning

Läcksökaren finner läckage i luften och andra trycksatta system genom att lysna efter det ultraljud som bildas vid läckage. Ultraljudsmätaren kan även användas för att lysna efter slitage på lager och andra roterande axpar.

Läs mer

bild.png

Rengöring

Rengöring är en viktig process innan någon ytbehandling eller inspektion görs. Rengöringens kvalitet har en direkt inverkan på kvaliteten på slutprodukterna. För att möta de många olika kraven, erbjuder vi dig ett brett sortiment av högeffektiva och miljövänliga rengöringstekniker.

Läs mer

bild.png

Korrosionshämmande medel

Inom flygindustrin är Ardrox ® korrosionshämmande föreningar (CIC) ett viktigt bidrag till effektiva program för förebyggande av korrosion. Att undvika och kontrollera flygplan korrosion är avgörande för luftvärdighet av flygplansskrov. Moderna flygplan är mycket komplexa och använder olika metaller som aluminium, stål, titan eller till och med nya substrat såsom kolfiberarmerad plast (CFRP).  Läs mer

bild.png

OFP Utrustning

Läs mer