logo2.pnglogo_tag.png                                                                      
Hem Branscher Produkter Tjänster Om oss Nyheter Kontakt
flag_en.jpg

Mekaniska tjockleksmätare

Tjockleken hos materialet är ett kritiskt mått för jämnheten hos den slutgiltiga produkten. Vid för stora variationer i tjockleken kan flera grundläggande egenskaper hos produkten påverkas negativt. Det är därför av största vikt att använda ett så noggrant och driftsäkert instrument som möjligt i laboratoriet.

IM-Tekniks Digitala portabla tjockleksmätare DT 22, är avsedd för snabb, noggrann och personoberoende mätning av tjocklek hos bl.a. textil, skumplast, gummi, papper och kartong. DT 22 är en robust konstruktion i syrafast stål och eloxerad aluminium. Instrumentet har både variabel anslagshastighet och justerbart tryck av kontaktytan. Användaren kan med ett par enkla justeringar ställa in den önskade anslagshastigheten och belastningen på kontaktytan, vilket gör DT 22 lätt att anpassa till olika standarder. Vid leverans är instrumentet kalibrerat enligt kundspecifikation. Tjockleksmätaren kräver ingen nät- eller tryckluftsanslutning varför den är lätt att ta med ut i produktionen för inhämtande av information. Som tillbehör finns även ett komplett PC-paket med programvara för att ta in mätresultat i Excel.

bild.png

Mekanisk tjockleksmätare DT22

DT 22 mäter tjockleken med samma tryck och nedslagshastighet varje gång. Det ger repoterbara och korrekta resultat. Mätkraften kan varieras från 10 g till 2000 g. Tjockleksmätaren finns i två varianter med upplösning 0,01 mm och 0,001 mm. Sort urval a vmätfötter kan levereras.

Produktblad