logo2.pnglogo_tag.png                                                                      
Hem Branscher Produkter Tjänster Om oss Nyheter Kontakt
flag_en.jpg

Utmattningsmaskiner

Utmattningsmaskiner för att göra livslängdsprovning och annan utmattningsprovning av material, komponenter eller av komplett produkt. De servo-hydrauliska provningsmaskinerna finns för en provcylinder till multiaxiella utmattningsprov.

Ett ekonomiskt allternativ är Vibrophores för tester med hög frekvens.

bild.png

Zwicki Vibrophores för utmattningsprovning 5 – 1000 kN

Används för att bestämma livslängden på material och komponenter med avseende på utmattning för t ex  SN kurva under drag-, kompression- och pulserande laster, brottmekaniska tester på CT och SEB för sprickbildning samt komponenttester på t ex bultar, vevaxlar och fjädrar. Maskinen kan komma upp i frekvenser till 300 Hz med väldigt låg energiförbrukning.

Läs mer här>>

bild.png

     Servohydrauliska system 5 - 2 500 kN

För att bestämma livslängden på komponenter och material används Zwicks servohydrauliska provningsmaskiner. De är lämpliga för alla typer av drag-, tryck-och alternerande lasttester. De är lämpade för att fastställa materialets egenskaper för utmattningsprov, t.ex. brottmekanik, LCF (Low Cycle Fatigue), HCF,

      Läs mer här>>

bild.png

Zwicki servohydrauliska komponenter

Särskilt stränga krav ställs på servohydrauliska komponenter för material och komponentprovning. Zwick har ett brett utbud av hydraulcylindrar, hydraulpumpar, servoventiler, hydrauliska förgreningsstationer och styrelektronik.

 

Läs mer här>>

bild.png

Elctromechnical Servo Testing Actuators

Dessa mångsidiga elektromekaniska servotestmotorer är lämpliga för drag- och kompressionsapplikationer och kan integreras i testutrustning med olika konfigurationer. Kan användas från material- och komponentsprovning till prover av slutprodukter. Fungerar också i ​produktionsprocessen (till exempel montering / anslutning, kraftmontering och montering) och är lämpliga för långvariga cykliska utmattningsstyrktester.

 Läs mer här>>

bild.png

LTM electro-Dynamic Testing Machine

Används för att bestämma material- och komponentutmattningsstyrka inom områdena utmattningsprovning och utmattningsgräns. Dessa maskiner är rena och nästan helt underhållsfria tack vare att de drivs av en elektrisk motor och är därför oljefria. Med en enkel installation är de idealiska för användning inom medicinsk teknik och inom FoU. Andra tillämpningar är provning av standardplaster och kompositer samt alluminium.

Läs mer här>>