logo2.pnglogo_tag.png                                                                      
Hem Branscher Produkter Tjänster Om oss Nyheter Kontakt
flag_en.jpg

Materialprovning

bild.png

Statiska materialprovningsmaskiner

Våra statiska materialprovningsmaskiner kommer från världsledaren inom materialprovning Zwick GmbH. De har utformats särskilt för drag-, tryck-, böjning-, riv-, skjuv,-, vridprovning och liknade tester, vilket gör dem idealiska för de mest rigorösa material och komponenter med krav på provning.

Läs mer

bild.png

Utmattningsmaskiner

Utmattningsmaskiner för att göra livslängdsprovning och annan utmattningsprovning av material, komponenter eller av komplett produkt. De servo-hydrauliska provningsmaskinerna finns för en provcylinder till multiaxiella utmattningsprov.

Ett ekonomiskt allternativ är Vibrophores för tester med hög frekvens.

Läs mer

bild.png

Hårdhetsprovare

Med vårt omfattande sortiment av hårdhetsprovare för metaller, plaster och gummi för alla kända standarder finner du hårdhetsprovaren för alla behov - från manuell hårdhetsprovning till fullt automatiserade testsystem för att mäta hårdhet hos oss. Hårhetsinstrumenten mäter hårheten i Rockwell, Brinell Vickers, microVickers, Shore, IRHD och Martens.

Läs mer

bild.png

Slagseghetsprovare

Slagseghetsprovningar är accelererad provning som ger en indikation på materialets seghet eller sprödhet. Samt hur denna egenskap ändras med temperaturen. Tester kan vara Charpy, Isod, Tensile Iimpact och Dynastat och Brugger tester. Pendelhejare eller fallslaghetsprovare kan användas för dessa tester.

Läs mer

bild.png

Aktuatorer Elektromekaniska Cylindrar

Zwicks elektromekaniska cylindrar 1 - 30 kN hastighet upp till 500 mm/s, kan användas för linjära rörelser från mycket små till höga hastigheter samt för dynamisk utmattningsprovning. De anses renare och enklare att flytta runt och bygga in i testriggar än hydrauliska cylindrar då de inte behöver någon olja.

Läs mer 1- 5 kN  samt 5 - 30 kN

bild.png

Krypprovningsutrustning

Krypprovning används bl a för att bestämma krypprovnings egenskaper, relaxationsprovning, provning med låg töjningshastighet, spricktillväxtprovning, kryputmattningsprovning, blockprogram med sekvenser av olika temperaturer och belastningscykler. Dessa kommer från Messphysik.

Läs mer

bild.png

Fallslaghetsprovare

Zwicks fallslaghetsprovare kan användas för fallslaghetstester på plaster, metaller men även pre-damaging på fiberkompositer för CAI tester. Fallslaghetstestaren är specialdesignad för att kunna göra de olika slag samt hastigheter som önskas.

Läs mer

bild.png

Smältindexprovare

Ett smältflödesprov gör det möjligt att på ett enkelt sätt kunna karakterisera flödesegenskaperna hos en smält plastmassa. Denna testmetod används ofta, särskilt inom kvalitetssäkring.

Läs mer

bild.png

Robotiserade provsystem

Zwick har utvecklat ett modulärt system för robotiserade provsystem som gör det effektivt och reproducerbart att göra de prover som måste genomföras. Kundanpassade lösningar kan sättas samman av standardkomponenter, samtidigt garanterar vårt team av experter en hög tillgänglighet av automatiserade testsystem.

Läs mer

bild.png

Provstavstillverkning

Zwick erbjuder fyra typer av produkter för provstavstillverkling för att kunna matcha just ert behov.

Läs mer

bild.png

Modernisering av materialprovningsmaskiner

I mer än tjugo år har Zwick förvandlat flera tusen materialprovningsmaskiner från över fyrtio olika tillverkare till toppmodern utrustning för mät- och styrelektronik, drivteknik, programvars-provning med och mer.

Läs mer

bild.png

Mjukvara testXpert°

testXpert II representerar det moderna sättet att göra materialprovning av mjukvaror som utvecklats på den senaste Microsoft Windows plattformen och använder sig av toppmodern teknologi. testXpert II är enkel, flexibel och mycket användarvänlig. Dessutom mycket kraftfull, kostnadseffektiv och pålitlig.

Läs mer

bild.png

Mät- och styrelektronik

Testcontrol-II:s nya mät- och styrteknik ger en idealisk grund för exakta och reproducerbara testresultat. Förutom att sätta nya standarder inom säkerhetsteknik, effektivitet och kvalitet, är testcontrol II ett riktmärke för drivtekniken.

Läs mer

bild.png

Töjningsgivare

Läs mer

bild.png

Kraftgivare

Alla xforce lastceller bygger på en rotations-symmetrisk och axel-symmetrisk konstruktion, vilket gör dem mycket motståndskraftiga mot transversella krafter.

Läs mer

bild.png

Gripdon

Zwicks breda utbud av provgrepp och testfixturer har en mängd olika utföranden, testbelastningsområden och testtemperaturer. De omfattar de största användningsområdena av plaster, metaller och komponenttestning, samtidigt levererar de banbrytande testlösningar.

Läs mer

bild.png

Temperaturkammare

System för tester i olika temperaturer och klimat.

Läs mer

bild.png

SpecialsystemLäs mer

bild.png

Begagnade materialprovningsmaskiner

Zwick erbjuder även begagnade maskiner, självklart i toppskick.

Läs mer