logo2.pnglogo_tag.png                                                                      
Hem Branscher Produkter Tjänster Om oss Nyheter Kontakt
flag_en.jpg

Konsistensanalys av livsmedel

Man kan göra många olika konsistensanalyser på livsmedelprodukter. Analyserna utgörs på ett vis att produkterna testas av påfrestningar som också händer med produkterna vardagligen. Den största fördelen med testen är att de tar bort alla aspekter av subjektivitet.

I korthet några andra fördelar med instrumentprovningen:

• Viktiga prov kriterier som exempelvis fräschhet, krispighet och redbarhet, detta bestäms objektivt

• Små avvikelser kan mätas och visas i värden

• Olika produktionsanläggningar kan uppnå samma produktkvalitet genom standardisering av provningsmetoder. Detta är extra viktigt i högt automatiserade produktioner och för leverantörer av halvfabrikat. I helheten bidrar detta till att man kan undvika klagomål genom att redan från början förbättra kvaliteten och sammanstämligheten av produkterna.

• Testernas resultat är reproducerbara

• Alla tester kan visas och tolkas i en graf samtidigt som dokumentation av detta är lätt

• Korrekt dokumentation av produktkvalitet förenklar förhandlingar mellan leverantörer, grossister och kunder.

                              bjoern.jpg