logo2.pnglogo_tag.png                                                                      
Hem Branscher Produkter Tjänster Om oss Nyheter Kontakt
flag_en.jpg

Grepp

bild.png

Skruvgrepp

I skruvgrepp kommer kraften manuellt eller via en elektronisk motor. Dessa grepp används främst för mindre provbelastningar (från 20 N till max. 50 kN) och tunnare saker som trådar, fibrer och filmer.

Läs mer

bild.png

Kilgrepp

Kilgrepp består av en fast kropp med utbytbara backinsatser eller fasta backar, tillsammans med en driftsenhet för att öppna och stänga greppet.

Läs mer

bild.png

Kil-skruvgrepp

Kil-skruvgrepp kombinerar de mekaniska egenskaperna hos skruv- och kilgrepp. Tjockleksjustering och skapande av preliminärbelastningskraft utförs via en skruvverkan, vilket eliminerar glidning hos provet vid början av testet.

Läs mer

bild.png

Hydrauliska grepp

Hydrauliska grepp används främst vid test av 50 kN eller mer. För detta behövs tillhörande höga gripkrafter, (Fmax från 10 kN till 2000 kN möjligt). Klämtrycket kan justeras och reproduceras.

Läs mer

bild.png

Pneumatiska grepp

Pneumatiska grepp är särskilt användbara när en mängd olika material skall hållas, speciellt klämkänsliga material. Gripkraften alstras av pneumatiska cylindrar som verkar direkt på käftarna eller via ett länksystem

Läs mer

Skruv, axelleds och gängledsprover

En positiv klämkraft överförs via axel, skruv eller gängleder. Provet samt lämplig hållare sätts i greppen. Dessa är fritt åtkomliga framifrån och

automatiskt centrerade i dragaxeln

Läs mer

bild.png

Tånggrepp

Dessa grepp används främst för att testa elastiska plaster och elastomerer. Tång principen ger en kraftig ökning av gripkraft under provet.

Läs mer

bild.png

Grepp som utnyttjar deformationen (Capstan grepp)

Med dessa grepp minskar kraften på provet när det passerat runt en lastreduceringskurva. Detta för att undre gripkrafter skall användas i slut klämmorna. Den maximala provbelastningen sträcker sig från 500 N till 20 kN.

Läs mer

bild.png

Testfixturer för kompressionsprov

I kompressionsprov kompriseras provmaterialet tills det går sönder, spricker eller krossas till angiven grad.

Läs mer

bild.png

Testfixturer för böjningstester

Böjningsspänningen är en av de vanligaste formerna av spännlastning i praktiken. Viktiga faktorer är bland annat mothållsradie, span samt provets tjocklek.

Läs mer

bild.png

Testfixturer för flerkanaliga fjädertester

Dessa fixturer för flerkanalsfjädrar gör det möjligt att mäta egenskaperna hos spiraltrycksfjädrar och dämpare/stötdempare.

Läs mer

bild.png

Testfixturer för elektromagnetiska ställdon

Zwick erbjuder ett stort utbud av produkter för att testa elektromagnetiska ställdon, dessa är baserade på standardkomponenter. Främst används dem inom forskning och utveckling eller produktionstester.

Läs mer

bild.png

Slitagetestare

Zwicks 6103 slitagetestare är utformad för att uppfylla kravet på ISO 4649 och används för att bestämma slitningsmotståndet av gummi och elastomerer.

Läs mer

bild.png

Riktningsfixtur

Riktningsfixturen är en inställning som installeras mellan tvärstycket av materialprovningsmaskinen och provgreppet eller provningsfixturen

Läs mer