logo2.pnglogo_tag.png                                                                      
Hem Branscher Produkter Tjänster Om oss Nyheter Kontakt
flag_en.jpg

Fordon

Roadsimulation.jpg

Fordonsmarknaden präglas av omstruktureringar och idag öppnas ständigt nya marknader och nya tillverkare av fordon tillkommer.

Inom fordonsindustrin används datorbaserade simuleringar allt mer. Dessa beräkningar och tillvägagångssätt måste åtföljas av verkliga prover under olika utvecklingsfaser. Det krävs materialdata för beräkning av hållfasthet, styvhet och livslängd som parametrar till simuleringsprogrammen.

​Dessutom måste de olika beräkningsmodellerna kalibreras så tidigt som möjligt med hjälp av verkliga testdata. Laboratorietester är alltså även fortsättningsvis ett nödvändigt och viktigt element inom fordonsutveckling

Vi erbjuder provutrustning för att mäta många olika storheter för att få fram rätt underlag för hållfasthetsberäkningar och underlag för dimensionsbestämning samt materialval.

Utrustningarna är av typen:

Dragprovare för semistatiskprovning så som dragprov, tryckprov, böjprov, rivprov, och torsionsprov.

Utmattningsmaskiner för att mäta livslängd på komponenter och material så som fatigue, spricktillväxt etc. Det finns tre typer av maskiner som vi erbjuder för detta ändamål. Servohydauliska, Egenfrekvensmaskiner och linjäraktuatorer.

Slagseghetsprovare för att mäta slagseghetsenergi enligt Charpy, Isoz, Tensile Impact och Brugger Test.

Testriggar för fleraxiellprovning med mjukvara för att ta fram korrekta drivsignaler. Riggarna styr du med Control Cube med den senaste tekniken inom styrelektronik. Till dessa kan QanTiM ® simulering användas. Det gör att du kan återge verkliga realtidsbelastningsförhållanden för ett fordon eller struktur i ett testlaboratorium.

Hårdhetsprovare för att bestämma hårdhet enligt Vickers, microVickers, Rockwell, Brinell, Shore, IRHD. Hårdhetsmätningar görs bl a för att få fram ythårdheter eller för att bestämma härddjup

Läs mer här>>