logo2.pnglogo_tag.png                                                                      
Hem Branscher Produkter Tjänster Om oss Nyheter Kontakt
flag_en.jpg

Biomekanik

Biomekanik bygger på en vetenskaplig syn av att människokroppen är som en maskin. Med biomekanik så forskar man om olika så kallade mekaniska problem på bland annat människokroppen. Det kan t.ex. vara olika typer av rörelsehandikapp eller vilken typ av rörelseteknik som är den bästa för olika idrottare.
Biomekanik kan användas för förpackningar av olika material och former, klinisk forskning, behållare för t.ex. vätskor och katetrar, medicinska textiler så som plåster, bandage eller kläder. Det används också för proteser och implantat eller latex - och gummiprodukter så som handskar och kondomer. Andra användningsområden är implantat baserade på kroppens egen eller konstgjorda material. Det används för olika typer av instrument som t.ex. saxar och knivar. Biomekanik används också inom tandläkarindustrin, framförallt till metall, keramik och fyllningsmaterial.
Som ledande leverantör kan ZRS hjälpa dig med maskiner som du lätt kan mäta dragstyrka, slagseghet, böjning, vrid, utmättning och hårdhet med. Med dessa enkla tester får du fram mycket om ett materials egenskaper. Med automatiserade testsystem kan du kostnadseffektivt kontrollera jämnheten i kvalité på produktion av många olika typer av material.

För mer information från Zwick klicka här>>

   biomekanik.jpg