logo2.pnglogo_tag.png                                                                      
Hem Branscher Produkter Tjänster Om oss Nyheter Kontakt
flag_en.jpg

Arbeta på ZRS Testing Systems AB - Vi söker serviceingenjör med tekniskt ansvar för ISO 17025

ZRS Testing Systems AB är ett mindre bolag som bedriver försäljning och service av materialprovningsmaskiner. Med sju anställda och en försäljningsomsättning på ca 20 Mkr är vi ledande inom vår bransch och satsar nu hårt på att utveckla verksamheten vidare i såväl Sverige som i Norge. Våra kunder finns bland större svenska och norska tillverkningsföretag samt provningsinstitut. Vi är ackrediterade av SWEDAC enligt ISO 17025. Vi finns i ljusa och trevliga lokaler belägna i Billdal. Vi växer och söker ytterligare en serviceingenjör som också vill ta ansvar för vårt kvalitetsarbete som tekniskt ansvarig.

I tjänsten ingår två huvudsakliga arbetsuppgifter. Den som serviceingenjör för att utföra kalibreringar, installationer, reparationer samt utbildningar i handhavande av maskiner ute hos våra kunder. Den andra uppgiften består i att vara tekniskt ansvarig för vår ackrediterade verksamhet.

Arbetet som serviceingenjör innebär att utföra installationer, utbildningar, service och reparationer av dragprovnings- och övriga materialprovningsmaskiner. Vid behov ta fram offert för beställning av tillbehör och reservdelar. Utföra kalibreringar på plats hos kund. Exempel på kalibreringsuppdrag kan vara av kraftgivare och töjningsgivare. Utbildar befintliga och nya kunder i maskinernas handhavande och mjukvara.

Att vara tekniskt ansvarig innebär att se till att våra tekniska rutiner är korrekta, uppdaterade och vid behov ta fram nya, samt att säkerställa att den utrustning som används är kalibrerad. Vid behov ansvara för inköp av kalibreringsutrustning och verktyg.

Tjänsten ställer höga krav på självständighet, noggrannhet och problemlösning. Dialog med kunder och leverantörer är ofta förekommande, varför man bör kunna uttrycka och förklara sig på ett pedagogiskt sätt. Tjänsten innebär en del resande med hotellövernattningar då vårt upptagningsområde är främst hela Sverige och Norge. Viss kontakt sker med våra tyska och engelska leverantörer, varmed det är nödvändigt med kunskaper i engelska. I arbetet förekommer vissa tunga lyft av utrustning.

Vi söker dig som:

- är noggrann och ordningsam samt har känsla för kundservice.

- kan läsa in dig i olika standarder och tolka dessa.

- har lätt för att sätta dig in i olika mjukvaror

- kan elektronik, hydraulik och mekanik då det förekommer reparation på plats hos kund

- Fördel men inget krav, har kunskap om materialteknik, provningsmetoder och faktorer som kan inverka på testresultat.

- kan föra konversationer samt skriva på svenska och engelska.

- har lägst gymnasieutbildning teknik/natur/el/tele/ och helst med någon efterföljande påbyggnad inom material/teknik/elektronik/mekanik eller dokumenterad erfarenhet.

Vi Erbjuder:

Ett fritt och intressant arbete där du kommer i kontakt med spännande industri i såväl Sverige som i Norge. Du har möjlighet till tjänstebil och goda förmåner, samt kompetensutveckling på plats hos vår tyska leverantör. Vi erbjuder det mindre företagets fördelar med insikt i många verksamhetsdelar, korta beslutsvägar och stor frihet under ansvar.

Stefan Andréasson, VD